TopFiber är en unik innovation från Finland. TopFibers uppfinnare är Arto Martiskainen, som har varit en pionjär inom hårstyling i Finland. Finland är mest känt för sin vackra natur och kalla vintrar, vilket inspirerade Arto att utveckla TopFibers hårsprayfiber. Martiskainen har arbetat med hårstyling sedan 1973, först som ägare till flera frisörsalonger, importör av hårprodukter och nu som uppfinnare av hårprodukter. Ungefär varannan kvinna över 50 år lider av håravfall. Hos män börjar håravfallet ofta före 30 års ålder och de flesta män i femtioårsåldern drabbas av håravfall.

Martiskainen lade först märke till ett problem med tidigare manuella sprayapplikatorer eftersom de var obekväma att använda och han var inte nöjd med slutresultatet. Efter en hel del feedback från kunder bestämde han sig för att utveckla sin egen elektroniska hårfiberapplikator. Tidigare hade hans kunder problem med att använda produkten effektivt på sitt eget hår och han visste att det borde finnas ett smidigare och enklare sätt att applicera fibrer exakt där du behöver dem. Martiskainen gick in i en produktutvecklingsklass, fast besluten att skapa TopFiber. Efter att ha samarbetat med studenter från Aalto-universitetet skapades den elektriska applikatorn som definierar TopFiber. Hårfibern som används i volymgöraren tillverkas i Martiskainens egen produktionsanläggning i åtta olika nyanser.

TOPFIBER HÅRFIBERSPRAY – HÅR MED NATURLIGT UTSEENDE

TopFibers fiberprodukten sprayas på håret med hjälp av en spruta med elektronisk teknik. Enheten har ett långvarigt litiumbatteri.

Pumpen är byggd så att fibern sprider sig mycket jämnt och omärkbart i håret. Det gör det svårt att skilja från håret där fibern har sprayats. Fiberprodukten är en naturfiber av riktigt bra kvalitet.

Pumpen har tre hastigheter, vilket gör att håret får t.ex. naturlig panngräns. Fibern fästs ordentligt i håret med hjälp av en elektrisk laddning och dessutom innehåller produktsortimentet en fixeringsspray.

Enheten har ett års garanti och är CE-godkänd. Hårfibersprejaren är patenterad i EU, USA och Hong Kong.